Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > O rakovině > Prevence rakoviny

Prevence rakoviny

Prevence rakoviny neznamená pouze správné stravování. Důležité jsou i další oblasti našeho života, tedy psychika, vztahy, práce, bydlení, spaní, oblékání, sport, kosmetika, péče o chrup apod.

Nejdůležitější pilíř prevence rakoviny je olejovo-bílkovinová strava.

Nejdůležitějším pilířem prevence rakoviny a civilizačních nemocí a zároveň také účinnou léčebnou metodou je bezesporu olejovo-bílkovinová strava paní doktorky Johanny Budwig. V první řadě je třeba upozornit, že originální olejovo-bílkovinová strava podle Dr. Budwig neznamená, že se člověk živí jen oleji a bílkovinami (masem). Olejovo-bílkovinová strava znamená, že stěžejní složku jídelníčku tvoří správný tuk (lněný olej) ve správné kombinaci se správnou bílkovinou, tedy odtučněným tvarohem, vše připraveno správným postupem. To má svoje velice důležité opodstatnění. Další složkou této stravy je čerstvé ovoce a zelenina, čerstvé ovocné šťávy, bylinky, tepelně upravená zelenina, brambory, pohanka, občas celozrnné těstoviny, ryby a tvrdý sýr.

Co dělat, když byla diagnostikována rakovina?

V případě, že je u člověka diagnostikována rakovina, měla by být změna stravy jedním z prvních kroků směřujících k uzdravení. Originální, nepozměněná forma olejovo-bílkovinové stravy podle Dr. Johanny Budwig je bezesporu jedna z nejlepších terapií stravou, a to i přesto, že se klasická medicína snaží tento fakt ignorovat či zesměšňovat. Pacienti na celém světě praktikující olejovo-bílkovinovou stravu jsou toho důkazem.

Články Mgr. Heleny Cmurové o olejovo-bílkovinové stravě najdete v časopisech:

Ve hvězdách, lidový léčitel č. 76/2017, 77/2017
Meduňka č. 4/2017
Nový Fénix č. 4/2017