Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Semináře > Olejovo-bílkovinová strava

Olejovo-bílkovinová strava

www.olejovo-bilkovinova-strava.cz

Olejovo-bílkovinová strava, snídaňové müsliNejdůležitějším pilířem prevence rakoviny a civilizačních nemocí a zároveň také účinnou léčebnou metodou je bezesporu olejovo-bílkovinová strava paní doktorky Johanny Budwig. V první řadě je třeba upozornit, že originální olejovo-bílkovinová strava podle Dr. Budwig neznamená, že se člověk živí jen oleji a bílkovinami (masem). Olejovo-bílkovinová strava znamená, že stěžejní složku jídelníčku tvoří správný tuk (lněný olej) ve správné kombinaci se správnou bílkovinou, tedy odtučněným tvarohem, vše připraveno správným postupem. To má svoje velice důležité opodstatnění. Další složkou této stravy je čerstvé ovoce a zelenina, čerstvé ovocné šťávy, bylinky, tepelně upravená zelenina, brambory, pohanka, občas celozrnné těstoviny, ryby a tvrdý sýr.

Co je a není olejovo-bílkovinová strava


Originál návodu na přípravu snídaňového müsli od Dr. BudwigOrigální recept na snídaňové müsli z tvarohu a lněného oleje:

 2 lžíce linomelu

3 lžíce lněného oleje (bio, za studena lisovaný)

2 lžíce mléka (čerstvé nebo pasterované)

100 g tvarohu (bio, odtučněný, max. 1 % tuku)

1 čajová lžička medu

chuťová přísada (různé druhy čerstvého ovoce, vanilka, skořice, citronová šťáva)

 

Do malé misky dejte 2 lžíce linomelu, na něj syrové rozkrájené ovoce podle roční doby. Pak následujícím způsobem připravte tvarohovo-lněný krém: Do mixéru dejte lněný olej, mléko a med, mixujte a přidávejte po malých částech tvaroh. Mixujte tak dlouho, dokud není hmota homogenní, potom přidejte chuťovou přísadu. Ta se může denně obměňovat: např. vanilka, skořice nebo ovoce, jako je banán s citronem či pomerančovou šťávou nebo jahody, maliny či ostružiny.

(Linomel si každé ráno připravíme sami: v mlýnku na kávu našrotujeme na hrubo 6 kávových lžiček
                                                                                                lněných semínek a smícháme s 1 lžičkou medu tak, aby vznikla hustá pasta. Množství odpovídá
                                                                                                přibližně 2 polévkovým lžícím.)   

 

Na internetu lze v dnešní době nalézt spousty informací o olejovo-bílkovinové stravě. Z dostupných informací je třeba však vybírat velice pečlivě. Často, a to i v dobré víře, bývá olejovo-bílkovinová strava pozměněna či upravena (např. místo odtučněného tvarohu je doporučován jogurt či tučný tvaroh, nebo dokonce výrobky ze sóji). To však svědčí o nepochopení principu této stravy a způsobuje, že olejovo-bílkovinová strava nefunguje.

Paní Dr. Johanna Budwig (www.dr-johanna-budwig.cz) se dlouhá desetiletí věnovala s velkým úspěchem pacientům s rakovinou a její olejovo-bílkovinová strava byla vždy základem léčebné terapie. Ne nadarmo byla Dr. Budwig sedmkrát nominována na Nobelovu cenu.

Jestliže se člověk nedrží originálu od paní Dr. Budwig a pozmění postup přípravy či nahradí jednu ingredienci ingrediencí podobnou, strava nefunguje. U zdravého člověka bychom ještě mohli říci, že to není takový problém, ale u pacienta s rakovinou je to problém doslova fatální. Proto si pečlivě vybírejte a předtím, než se budete řídit pokyny uvedenými na kterýchkoli webových stránkách nebo pokyny poradce, se ptejte, kde, u koho a jak dlouho se vzdělával.

Čím a kým se řídit?

Jediný člověk, se kterým kdy paní Dr. Budwig spolupracovala, pořádala přednášky, napsala knihu, dovolila mu nahlédnout do své dokumentace a hlavně mu předávala svoje znalosti týkající se olejovo-bílkovinové stravy, je Lothar Hirneise. Ten se již téměř dvacet let zabývá shromažďováním informací o léčení rakoviny a vyhledáváním nejúčinnějších terapií, které nemají prakticky žádné nebo žádné trvalé vedlejší účinky. To vše v celosvětovém měřítku. Jeho znalosti o rakovině a lidském těle jsou fenomenální.

3E-Logo-200.jpgLothar Hirneise je společně s Klausem Pertlem zakladatelem 3E-centra v Buochu (www.3e-zentrum.de) poblíž Stuttgartu. Oba dva měli to štěstí, že mohli poznat osobně paní Dr. Johannu Budwig a několik let s ní spolupracovat. Byla pro ně zdrojem cenných znalostí, které nashromáždila během více než padesáti let výzkumů na poli léčby rakoviny.

Je veliká škoda, že mnoho nezveřejněných poznatků Dr. Budwig odešlo s její smrtí. Pan Lothar Hirneise je však zárukou, že originál olejovo-bílkovinové stravy zůstane zachován v nezměněné podobě. To, co se naučil od paní Dr. Budwig, předává dál a ve svém 3E-centru učí onkologické pacienty originál stravy Dr. Budwig striktně dodržovat.

Olejovo-bílkovinová strava v České republice

Knihu pana Hirneiseho a doktorky Johanny Budwig „Velká kuchařka a učebnice olejovo-bílkovinové stravy“ a knihu paní Dr. Budwig "Rakovina - problém a řešení" přeložila do českého jazyka paní Mgr. Helena Cmurová, která absolvovala u Lothara Hirneiseho dvouleté studium zaměřené jak na komplexní informace o léčbě rakoviny renomovanými lékaři na celém světě, tak i na originální podobu olejovo-bílkovinové stravy podle Dr. Budwig. Z originální olejovo-bílkovinové stravy tak mohou nyní profitovat i lidé v České republice.